Zamieszczone przez endryu
Turbina po włączeniu silnika włącza sie przy 2400rpm
Zwiń
X
-
Turbina po włączeniu silnika włącza sie przy 2400rpm
Witam wszystkich,
mam problem z turbiną w 1,9TDI 110KM. Po włączeniu silnika muszę dociągnąć do 2400obrotów i dopiero wtedy załącza się turbinka, potem już wszystko gra i maszyna rwie do przodu. Ktoś wie co to ?
To jest rocznik 2001, jaki olej lać do takiego silnika ( przebieg 230tyskm )
-
-
zraz,
Mialem ten problem. Sprawdz wezyki cisnieniowe ktore leca od i do turbiny. One sa gumowo - materialowe i potrafia sie przetrzec i wtedy jest nieszczelnosc. Magles tez przez to notlaufy zaliczac.
ja leje olej motul x-cess 8100 5w/40 i jestem bardzo zadowolony - polecamOld Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Co to są twe notlaufy ?
Hamulce mam OK ( mają malutką wadę jak są zimne to mocno trzęsie kierownicą ).
Co do oleju jak narazie lecę na Castrol TXT, co będzie potem zobaczym ale jak widzę tutejsze opisy to nie za dobrze wypadam z tym olejem.
A swoją drogą czy ktoś wie jaką normę powinien spełniać olej do silnika 1.9TDI 110KM 2001r. ?
Komentarz
-
-
zraz, turbina przeładowywuje ciśnienie np. przy zapieczonych kierowniczkach turbinki ale to co masz ty raczej pasuje na mieszek regulujący ciśnieniem turbosprężarki daj na opcji szukaj turbo jest tam wiele na ten temat jeśli jeździsz w sposób taki że zmieniasz biegi przy 2000tyś to niestety mogą być zapieczone kierowniczkiTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz